Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doprava a MHD

Vlak
Kralupy jsou významným železničním uzlem, ležícím na tratích 090, 091, 092, 093, 110 a 111. Kralupské nádraží se nachází v centru města kousek od Palackého náměstí. Další je žst. Kralupy n. Vlt. - předměstí v části Mikovice (trať 110 a 111) a zastávky Kralupy n. Vlt. - Minice (trať 093) a Zeměchy (trať 110).

Autobus
Do Kralup jezdí autobusy z Prahy, Kladna, Mělníka, Neratovic, Holubice a dalších obcí v okolí. Hlavní autobusové stání se nachází v centru města přímo naproti vlakovému nádraží. V odjezdové nádražní hale se nachází kancelář dopravce ČSAD Střední Čechy, a. s. (tel. 315 726 387)

Auto
Kralupy leží asi 6 km od teplické dálnice (D8). Nejbližší sjezd je Exit 9 Úžice.

Lodní doprava
Hlavní tepnou lodní dopravy je řeka Vltava. Na levém břehu se nachází přístav pro velké dopravní lodě. Naopak na břehu pravém dvě loděnice. V loděnici Kotva se nachází molo s informační tabulí informující o městě a dopravci.
 
Jízdní řád lodi

 

Městská hromadná doprava v Kralupech nad Vltavou.

V Kralupech se nacházejí dvě autobusové linky, autobusy jsou označeny červenými pruhy.

1 (457) Tesco-Kaučuk-Koupaliště-Žel. stanice-Lobeč-Hřbitov-Minice-Zeměchy.

2 (458) Žel. stanice-Lobeč-Nelahozeves-Veltrusy-Tesco-Žel.stanice

Cena dospělí (hotově u řidiče) ........12 Kč děti (hotově u řidiče)....6 Kč

          dospělí (v předplatném)..........10 Kč děti (v předplatném).....5 Kč

Jízdní řád linky č. 457 (1) naleznete zde.

Jízdní řád linky č. 458 (1) naleznete zde.

 K 1. lednu 2016 se připravuje na základě dohody města Kralupy nad Vltavou, okolních obcí a organizace ROPID začlenění linek MHD Kralupy nad Vltavou do systému Pražské integrované dopravy. Současné linky č. 1 a 2 nově vyjedou pod označením 457 a 458. Cestující tak získají možnost kombinovat kralupskou MHD s ostatními železničními i autobusovými linkami PID. Zároveň však zůstane zachována alternativa místního jízdného pro jednorázové cesty kralupskou MHD. Každý si tedy bude moci vybrat typ jízdného podle potřeby.

Více informací naleznete zde.