Jdi na obsah Jdi na menu
 


10 míst, která musíte ve městě navštívit

1. Kostel Nanebevzetí Panny Marie a Sv. Václava – novogotický kostel nacházející se na Palackého náměstí v Kralupech z let 1894-1895.

2. Městské muzeum – Vrchlického 590 zde se nachází tři různé expozice a pam. Sín J. Seiferta a J. Karse. Otevřeno denně mimo pondělí a státní svátky.

3. Most T. G. Masaryka - postavený přes řeku vltavu je jedinečná technická památka z roku 1928.

4. Městské koupaliště - Ke Koupališti 600, NOVĚ ZREKONSTRUOVANÉ A ZMODERNIZOVANÉ, v zimě můžete místo koupaliště navštívit městský bazén a saunu.

5. Hrob Jaroslava Seiferta – nachází se na kralupském hřbitově.

6. 3D Kino – nachází se v KD Vltava v Lobečku, většinou se v něm hraje každý večer, hrají se zde jak normální a digitální, tak i 3D filmy.

7. Divadlo - nachází se v KD Vltava v Lobečku, hraje se v něm většinou každou sobotu.

8. Vrch Hostibejk - nachází se v centru města,je zde několik vyhlídek,dva vyhlídkové altánky a vojenský bunkr, na vrchu Hostibejku se nachází výletní restaurace Hostibejk.

9. Sprašová rokle u Zeměch - nacházíse na okraji městské části Zeměchy, rostou zde různé druhy teplomilné vegetace a vzácný hmyz. Vstupuje se do ní ulicí V Rokli.

10. Procházka po březích Vltavy – na levém břehu můžete využít Dvořákovu naučnou stezku a dojít až do 3km. vzdálené Nelahozevsi, kde se nachází renesanční zámek. Na pravém břehu se můžete projít po nábřeží či navštívit loděnici Kotva, ve které senachází také vinárna. A nebo můžete využít cestu Mezi Vodami a projít se pocestě obklopeni vodou (mezi řekou a tůní).